Невидимата война – дневник на коронавирусната година (1)

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (24)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на gmalinov
    gmalinov
    Рейтинг: 683 Любопитно

    Интересно четиво, което само ни показва, че няма нищо ново под слънцето.

    Бъдете здрави!

    GM
  2. 2
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  3. 3
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  4. 4 Профил на dedoliben
    dedoliben
    Рейтинг: 3073 Разстроено

    До коментар [#3] от "Моа Преател Тайпи":

    Имаше един като теб дето преди години скапваше темите с подобни многометрови коментари.
    Забравил съм му никът.

    "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
  5. 5 Профил на Боби Колев
    Боби Колев
    Рейтинг: 1650 Неутрално

    Ами, можеше да се каже и без таква солидна демонстрация на образование:

    Дойде време разделно.
    Новото е просто добре забравено старо.
    Ще стане вероятно по-зле.

    И все пак, смея да кажа, че човечеството като цяло не е поставено на колене.
    За разлика от предишните кризи сега има учени, които имат кандидати за ваксини.
    Изкуствените торове общо взето решават проблема с изхранването, а образованието и науката правят онези 2 от 20 души на улица да са по-скоро 18 от 20.

    Разбира се, никакъв вирус не може да причини на хората онова, което сами могат да си причинят...това не се е променило.

    Но все пак не сме в същото мракобесие, в което са били предшествениците.

    Човечеството знае кой е врага, има ДНК-то му и вече има кандидат ваксини.
    Въпрос на време и тестове е да се намери работеща (естествено, заедно с рисковете да се окаже по-страшна от болестта която лекува).

    http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
  6. 6 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2962 Неутрално

    Интересно четиво, което само ни показва, че няма нищо ново под слънцето.Бъдете здрави!
    —цитат от коментар 1 на Дългия



    До коментар [#1] от "Дългия":

    Това четива е напълно безинтересно и безсмислено поради простата причина,че днешната "епидемия" е изсмукана от пръстите! Измислената коронавирус епидемия може единствено да се въведе в учебниците по история или политология като пример докъде е стигнал идиотизма и деградацията на "елита" на ЕС.

  7. 7 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2962 Неутрално

    До коментар [#5] от "Боби Колев":

    През Средновековието епидемиите от чума са били РЕАЛНИ,днес - епидемията от коронавирус е ВИРТУАЛНА. През Средновековието хората са реагирали адекватно на чумната епидемия,днес - "елитите" насилват хората да стоят под карантина и им отнемат свободите под претекст,че се борят срещу епидемия,която съществува само в тяхното въображение! Въпрос,кои хора са нормални - тези от Средните векове или нашите съвременници? Риторично питам.

  8. 8 Профил на Ликующий
    Ликующий
    Рейтинг: 766 Неутрално

    Епидемията, от която страдаме, е сравнително безобидна в сравнение с чумата и холерата от онова време, а и поради високото ниво на хигиена - има вода в жилищата, сапуни, спиртни разтвори. Тогава не ги е имало (достатъчно и повсеместно), а и не се е отдавало значение на хигиената.
    Но помислете за друго. Да се поклоним на нашите праааааа-деди! Ако те не бяха оцеляли в онези страшни времена, нямаше сега да тракаме по клавиатурите точно ние. Други хора щяха да пишат коментари тук, а нас просто нямаше да ни има.
    Темата довежда и до друга мисъл. Развитието на човечеството е хубаво нешо, но не бива да се злоупотребява. Курорти в далечни страни, бързите пътувания на големи систанции разнасят заразата за няколко месеца из целия свят. Преди още да е изучена и да се намерят поне предпазни средства, да не говорим лечение и ваксинация. Западна Европа и САЩ са засегнати главно заради курортистите и международния трафик. тезаи неща не бива да се забраняват, но да се използват прекомерно е ... доста вредно!

    Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
  9. 9 Профил на Мизийски
    Мизийски
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Това не е първата, няма и да е последната пандемия тръгнала от варварския свят. Не се ли вземат радикални мерки спрямо дивашките им обичаи, идващите вируси няма да са толкова милостиви. Както виждаме светът не е подготвен, а така ще е и следващия път.

    Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
  10. 10 Профил на Kristian Velev
    Kristian Velev
    Рейтинг: 10 Неутрално

    Браво на автора, не натоварва и не натрапва нищо. А до спецовете с теорията, че епидемията е измислена, ще кажа само, че имам позната кардиоложка в Торино. От началото на седмицата всички млади хора със средна възраст 40 без придружаващи заболявания, които е приела, са мъртви. Тя самата в момента е заразена и под карантина. Молете се да не идва при нас в такава степен, защото на живо не е като пред клавиатурата...

  11. 11 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 7123 Неутрално

    " Спиралата на живота, често е непредвидима. Струва ти се, че отгатваш , намираш следващия сегмент и тогава внезапно и неочаквано се изплъзва от ръцете ти, губиш почва под краката си, нямаш идея къде ще те отведе , единственото , което ти остава е да наблюдаваш ! "

  12. 12 Профил на tsvetko_51
    tsvetko_51
    Рейтинг: 991 Неутрално

    До коментар [#8] от "Сатана Ликующий":

    . "Западна Европа и САЩ са засегнати главно заради курортистите и международния трафик."

    Така е, но основната прична за плашещия брой заразени са възможностите на богатите страни, които им позовляват да изследват много по-голям брой хора и това води до съвсем естествени резултати - откриват се повече заразени. Вижте Индия, която граничи с Китай, знаем какво е социално-икономическото положение, а броя на заразените е очевидно невярно малък.
    Това важи и за много други страни.
    Така че, най-вероятно разпространението е относително равномерно и както доста от епидемолозите казват, докато вируса не премине през достатъчно голям брой хора ( говори се за 70 и повече проценти) няма да преминем пика и епидемията да отмине . Хубавата страна на това е, че много хора вече са минали тази фаза, без да разберат.

  13. 13 Профил на Marin Pavlov
    Marin Pavlov
    Рейтинг: 470 Неутрално

    Блестяща статия.
    Някой неграмотни във форума не им допада образованието на г-н Николов. Добре е, че имаме останали ерудити в тази безмозъчна територия.
    Други изкараха пандемията за измислена. Добре би било да го кажат на италианците и испанците.

  14. 14 Профил на Santos
    Santos
    Рейтинг: 1584 Любопитно

    А, ето още една много прекрасна статия, от която чудесно разбрахме, че водата е мокра! Браво, Тони, ашколсун, Николов! Нямаш си на идея каква радост изпълва сърцата ни, че ти и такива като Еужен дьо Миндя и Смоливчето сте шаманите, а Иванов и Атанасов – лидерите на лилавия файтон! Безпомощни сте до припадък, безсилни, безидейни и безсмислени, нито можете да защитите някаква кауза, нито можете да влезете в парламента, способни сте само да мрънкате! Ами мрънкайте – никой не ви брои за живи! Някакви други демонстрации на безполезна и безсмислена, назубрена начетеност, която да демонстрира колко аФторът е „умен и красив“, ще има ли? М? А да, и продължавайте да смятате другите за тъпи и грозни! Така ще изтъркате жълтите павета под опашката, че ще се наложи да ги сменят! Някой нещо да пита?

  15. 15 Профил на kyulc
    kyulc
    Рейтинг: 8 Неутрално

    при положение,че един наномикрон всяка година ни пощурява,къде тогава сме тръгнали на марс. годишно до 12 пъти всякакви микроби ни дращят зверски гърлото и ни шкуркат нервите, правят ни непоносими, как да обясним тогава това свръхвъоръжаване,как да оправдаем (е) произвеждането на все "нови марки" и на какви ли не други лудории. Г.Флобер го е казал,че колкото по-технологичен ще става земята,толкова хората по нея все повече ще оглупяват.светът се управлява от психопати (политкоректно му викъми:"личностово разстройство") и са го превърнали въ глобален шизофренен социум

  16. 16 Профил на Георги Славчев
    Георги Славчев
    Рейтинг: 264 Неутрално

    "Че "невидимият враг", този връхлитащ вирус, няма как лесно и бързо да бъде пометен от някаква "невидима" (или дигитална) ръка,"
    - Правилно е поставен врага в кавички, което означава, че този враг, не ни е враг. Вирус е латинска дума и означава отрова. Трудно може да се приеме, че има такова чудо, като заразяване от отрова. Как де се дправим с нещо, което го няма и отгоре на това няма свойството да заразява, освен ако отровения не бъде изяден.

    "както напомнят тези дни вирусолозите, опитвайки се да ни обяснят, че няма чудодейно лекарство. И че за момента не може да се каже много, защото се знае малко."
    - Вирусолозите се опитват да обяснят, но плебса вярва на коремни специалисти, пожарникари и откровени идиоти, а вирусолозите трябва да изчакат реда си. През това време ще бъдат съсипани много човешки съдби, ще се разделят семейства, ще се намразят стари и млади. Ако бяхме приели ИК, щяха да ни смачкат с повече финес и на слугите Сатанаилови, може би нямаше да се налага да пристъпят към груб диктат, който част от народа започна да нарича фашизъм.
    Коронованата буболечка се оказа сполучливо прикритие за икономическита, политическа и нравствена безпътица, в която попаднаха властелините на света. Трагичното е, че процентите на проф. Иво Христов, нарастнаха значително.

  17. 17 Профил на Георги Славчев
    Георги Славчев
    Рейтинг: 264 Неутрално

    До коментар [#5] от "Боби Колев": "Човечеството знае кой е врага, има ДНК-то му и вече има кандидат ваксини."
    - Интересен оптимизъм. Вирусолозите не познават "врага", не знаят как да се справят с него, но човечеството знае. Отгоре на всичко знае и ДНК-то на нещо, което никой не е виждал? Вирус означава отрова, а за отровите има антиотрови(антидот). А ефикасността на ваксините се основава на вица за мишленцето, което като обикаляло празния капан казало: "Къде ли е онова хубаво сиренце." Мишлето е имунната с-ма, а сиренцето е ваксината. Грешката е в неотчитането на отношението мозъчна функция-външен дразнител. При ваксините мозъчна дейност- вътрешен дразнител. По отношение на външните дразнители, мозъкът притежава разделителна способност, различава ги. За вътрешните дразнители има обобщен подход - не прави разлика, не ги разпознава и действа по един и същ начин. "Всяко чуждо тяло, каквото е съдържанието на ваксините, се разгражда, обезврежда и изхвърля от организма, за което се хаби жизнена енергия. Докато се възстанови изхабената енергия организма е предразположен към заболявания." За да е устойчив на заболявания организма(имунитет) трябва да го снабдим с 60 минерала, 16 витамина, 12 основни аминокиселини и протеиносъдържащи белтъци и 3 основни мастни киселини. Като добавка трябва да се пазим от силен стрес, от страх за любими хора, страх от смъртта, от гладуване и от още много страхове. Който трябва ги знае тези неща и затова е целия цирк( Да не си помислите, че бойко, Щаба и 80-те% ги знает тези неща). Уплашения човек се подчинява лесно. Целта е тотален контрол. Нещо неясно?

  18. 18 Профил на klimentm
    klimentm
    Рейтинг: 3541 Неутрално

    Повече пари за наука и образование,друг път пред човечеството просто няма! Способни сме да променим и ускорим биологичната и сациална еволюция на вида сапиенс, единственото мислещо същество не може и не трябва да чака със скръстени ръце!

    klimentm
  19. 19 Профил на klimentm
    klimentm
    Рейтинг: 3541 Весело

    До коментар [#14] от "Santos":


    Трогателно!

    klimentm
  20. 20 Профил на Георги Славчев
    Георги Славчев
    Рейтинг: 264 Неутрално

    До коментар [#13] от "timtim": "Някой неграмотни във форума не им допада образованието на г-н Николов".
    - Дали на някого допада нещо или не зависи не от грамотността, а от интереса. Да си образован не означава, че си прав. Всеки който е завършил някаква образователна степен е образован. Въпросът е в какво си се образовал, как си се образовал и кой те е образовал. И най важното как прилагаш наученото и в чия полза. Щото тези които ни лъжат денонощно, и те са образовани. Някой убийци и крадци също са образовани. Че е образован г-н Николов, спор няма, но че трябва да продължи да се образова, повече от наложително. Със всички е така.

  21. 21 Профил на Георги Славчев
    Георги Славчев
    Рейтинг: 264 Неутрално

    До коментар [#12] от "tsvetko_51": "откриват се повече заразени"
    - Колко заразени ти трябват? Веднага ти ги давам. Няма заразени, бе пич. Има отрови. От отрова можеш да умреш, но не можеш да се заразиш. Може и да отровиш някого, но само ако те изяде. Специално за тебе си правя труда, за да разбереш, че информациите за заразените са силно преовеличени.
    Китай е работилницата на света. Там въздуха е отровен. При работеща индестрия идва момент, когато хората не издържат и ето ти епидемия. Като спряха заводите, въздуха се прочисти и епидемия няма. Тезата за супер мерките, които взели китайските власти е залъгалка за наивници.
    Пожар в химически завод през януари много близо до Барселона в гр. Тарагона. Не случайно първо се започна от Барселона тук в Испания, че уж е корона вирус. 89 годишен господин от Мадрид, напуснал старчески дом, за да не умре, незнайно от какво, защото 22-та починали уж от вируса, но не доказано. Повечето персонал напуснал от страх и никой не им чисти стаите и не им се пере бельото.

    Пожар в Ю. Корея на хим.завод в началото на март.

    Голям пожар на хим.завод в Бергамо,в началото на март. Ето защо измират точно там най-много не от вируса, а от точно този пожар. Миналата година е имало масова ваксинация на възрастните хора в Италия....свържете точките.
    Дали всичко това е случайно или преценен поетапен нарочен "инцидент"?
    Страха и карантините(изолацията) убиват, не предпазват от нищо.
    Вижте как руснаците се предпазват от "вируси" - https://youtu.be/XXzql-0LEoc?t=101
    Руснаците са разбрали за какво става въпрос, ние още караме на гола вяра.

  22. 22 Профил на klimentm
    klimentm
    Рейтинг: 3541 Весело

    До коментар [#21] от "Георги Славчев":

    Много го осукваш! Кажи си направо болката с две три изречения де!

    klimentm
  23. 23 Профил на block
    block
    Рейтинг: 776 Неутрално

    [quote#6:"deaf"][/quote]

    а, кажи сега за 5G-то :) кажи и за кемтрейлса

  24. 24 Профил на Piliferus
    Piliferus
    Рейтинг: 299 Неутрално

    Слава богу, поне един човек в България призна, че не е вирусолог...





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация