Природосъобразен стил на живот > Еко

химически следи

<< < (20/72) > >>

titan:
А "мислещият" може да е просто провокатор , от тия , които получават заплата да пишат глупости по форумите.

AdiSmile:
Изпратиха ми репортаж от телевизия СКАТ  :Content_14:

 http://www.youtube.com/watch?v=p7K3db7Mz-k&feature=related

Мислещ:
Извинявам се за дългото неотговаряне, наложи се.

И така, отговор към последния постинг на Светльо:
Ясно е, че тук с теб имаме едно фундаментално несъгласие изобщо във философски смисъл - по въпроса за познанието и как да изучаваме света. Аз твърдо се придържам към твърдите инструменти на логиката, заложени в научния подход, докато ти считаш, че е необходимо да се вложи и интуиция, за да се достигне до истината. Доколо интуицията е изобщо път към познанието е много широка тема. Факт е обаче, че човечеството не се доверява на този подход, ако и да е имало опити. И това изобщо не е защото злите чичковци са решили така, практическият опит го е наложил и утвърдил във вековете.

Доколко можем да вяраме на научната общност? Не зная колко си запознат с хората на науката, и тяхните институции, съдейки постановището ти - не си изобщо. Ето защо не знаеш, че основен стремеж всред хората, занимаващи се с научен труд е откривателството и честта. Те изобщо не са сговорни, както би следвало ако ти беше прав, напротив - в научните среди непрекъснато съществува конкуренция и противоборство на различни схващания. Всеки уважаващ себе си учен, особено млад и неутвърден, се стреми да бъде оригинален. Това значи, че ако имаше изобщо нещо смислено в териите ви за химични следи, щеше да има достатъчно количество публикации и дискусии. Само че по този въпрос учените метеоролози за категорични - това, за химичните следи, е пълна глупост. И имат своите добре обосновими причини. Ето защо ти Светльо, както и други хора като теб, ви се налага да причислявате толкова много хора към враговете - учени, пилоти, държавници, журналисти, обикновени скептици като мен и т.н. Защото "за лудия всички нормални са луди".

Е, сега остава да установим кой е лудия, нали? Един от най-лесните начини да се установи това е статистическия. И няма да правим кой знае какви изследвания - то е видимо. Твоите твърдения са предостатъчни за да пресметнем, че ти си човека който е в дълбоко малцинство - почти всички хора на този свят не вярват в теорията за химичните следи (нито един от хората които познавам не знаеше за тях преди да им разкажа, след което те се смяха) ти считаш за луди, малоумни или откровенни злодеи. Значи по статистиката ти си лудия. И надали интуицията може да гарантира правилният отговор, защото интуицията почти винаги се стреми да гали нашето его... Висша форма на знание в чист вид? Висша форма на гордост, по-скоро. В противен случай, успеваемостта в хазартните игри щеше да бъде 100%.

Твърдиш, че официалните източници отдавна са доказали, че... са параван на нещо което се извършва зад тях. И доказателствата за това твърдение е факта, че там няма да намериш нещата както ти се иска да бъдат ли? Да, изобщо не зная какви проекти се извършват с финансирането за НАСА, виждам само някаква космическа програма, работещи спътници, телескопи и научни програми, които определено дават доста информация. За несъстоялия се унифициран учебник, ами то имаше и идея за общобалкански учебник по история, който да развенчае историческите митове и да прекрати националистическите омрази по между ни, само че и той не се състоя, надали заради парите на фармацевтичната индустрия. Обяснението е много тривиално - хората много трудно успяват да тушират егото си.

За безкрайно дискредитираните институции нямаш нищо да доказваш, но и аз нямам защо да ти вярвам. Давай нататък.

Само да попитам - ти не считаш нищо за истина освен това, което подкрепя убеждението ти, че целия свят ти мисли злото, така ли?

Но от всичко най-възхитен съм от идеята, че аз трябва да опровергавам тезата, че тези следи са химически. Би трябвало да сте чували вече, че тежеста на доказателствата се носи от утвърждаващия, а не от отрицаващия дадено твърдение.

Бате Бино: Вероятно съм същия мислещ. Избрах си това интернетно псевдонимче преди време и до сега си го влача по навик. Поръчки не изпълнявам и работя съвсем доброволно, за разлика от побеснялите пропагандатори на историята за химичните следи, които упорито се стремят да убедят всички хора на земята. Няма начин за това да не им се заплаща добре, защо ли иначе ще го правят. Докато форумните скептици като мен, те просто си мислят, че когато някой лъже хората, трябва да бъде разобличен. За тези ми твърдения, авторът на публикувания от AdiSmile клип ме избягва както вампир от чесън.

И все пак, аз в предходен постинг изредих доста логични съображения, а освен твърдения, че не трябва да вярвам на никого и на нищо освен на най-лошото, други опровержения не виждам. Защо считате, че това не са обикновени облаци?

Svetlio:
Сега, "Мислещ" да ти обясня някои неща за интуицията, които ти няма да разбереш защото си органичен портал, но поне за другите. Интуицията не е свързана с гордостта. Самият факт че я определяш така, показва и това, че не познаваш по-висшите функции на мозъка ни. Егото се асоциира с лявото полукълбо, където е усещането ни за идентичност, себе аз, логика, емоции. Интуицията е функция на фипофизата. Тя е директната ни връзка с най-висшето ни ниво - свръхдушата ни.
Вярно е, че повечето хора не ползват интуицията си. Също така е вярно и че 98% от хората са неудачници и само 2% от тях са успешни личности. Имам претенцията да вървя към вторите. Именно те са тези, които ползват интуицията си. Факт е също така, че 98% от хората наистина са луди. Те живеят в затвор, който сами са си създали (с малко помощ разбира се :D), но ги е страх да го разрушат и напуснат. Ако някой го направи, такива като теб, започват да изпълняват това, за което са създадени - да викат: ей, върни се в затвора. Зазидай си стената. Тук е сигурно...пък има и учени.  :Content_4 - emotloader:
Ниската ти перспектива върху научната общност, а и слабите ти познания в областта на задкулисните проекти (документация за които "изтича" регулярно), обяснява защо не можеш да видиш липсата на продуктивност при зависимите учени. Независимите са около 1% и са дискредитирани по всевъзможен начин. Примерът на бате Бино за Дюзбърг, е много показателен.
Не виждам къде съм казал, че целият свят ми мисли злото. Просто знам в кой свят живея и кой го управлява. Това е. Знам какво се случва, защо се случва, какво следва да се случи и какво да правя когато се случи. А ролята на такива като теб, е да пазят статуквото. За това сте създадени и програмирани. Вие нямате висши енергиини центрове като нас, за това и нямате интуиция. Тя е нещо напълно неразбираемо за вас. Можете да я разглеждате от логическа гледна точка, но интиуцията не подлежи на линеен анализ, какъвто е логическият. Не отричам логиката! Просто тя не е достатъчна!
Аз знам че виждаш спътници и т.н. Това ти е работата. Толкова си можеш. Просто приеми, че има хора които виждат отвъд твойте възможности. Пък ти си вярвай в каквото си поискаш.  ;)

AdiSmile:
     Мислещ, постнах линка, въпреки че нещата които обсъждат там са ясни на хората, пишещи тук. Просто много рядко се случва в интервю, излъчвано по телевизията, човека, съобщаващ и обсъждащ истина, непопулярна на повечето хора, да не е оплют, обявен за луд или да му се присмеят. Има едно много интересно твърдение във филма "Земляни":
"Има три етапа на истина:
1. осмиване
2. жестока съпротива
3. приемане"
  Относно поста на Svetlio мога само да кажа  :Content_14: Дано да има повече хора като теб!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия