Подготвят ли Пловдив за удар от ХААРП? Какви са тези следи в небето? Това част от световната програма за редуциране на населението ли е? Това са само част от въпросите, които ни зададоха пловдивчани през последната седмица, като приложиха снимки на следи от самолети.

За мнозина тези въпроси могат да звучат несериозно, а за други дори комично, но е факт, че конспиративните теории набират все по-голяма популярност.

В действителност през последните 2 седмици следите в небето от прелитащите самолети са доста по-видими, отколкото през останалия период от годината.  Това, естествено, не се дължи на по-натоварен самолетен трафик.  Според различни физици, тези следи се дължат на конденза , но все още няма отговор защо преди определени дни от годината те са далеч по-видими, отколкото през останалата част от годината.

„Много натоварено въздушно пространство над Пловдив. Дали няма връзка с приближаването на новите вируси и програмата на НАСА за пръсне на различни химикали в атмосферата. Chemtrails химически следи в небето“, пише наш читател.

Друг, който не е толкова вглъбен в теориите за кемтрейлс, ни разказа, че преди няколко дни е имал един от най-странните разговори през последните години.

„Един човек с висше техническо образование, който има силен интерес във физиката, ме убеди, че кемтрейлс е това, което се вижда в небето. Той ми препоръча да не говоря за конденза, защото нямал отношение към случая“.

Репортер на TrafficNews.bg събра част от теориите за следите в небето, които оставят самолетите, като се свърза и с част от най-изявените защитници на теорията, че България е вкарана в част от световен заговор.

Според авиоексперти следите от самолетите са въпрос на височина, температура и образувания конденз от изгореното гориво. Колкото е по-голяма височината на самолета, толкова по-бързо тези следи изчезват и обратното. 

Различни любители на теорията на конспирацията и световните заговори обаче оспорват тези твърдения. Според тях не е възможно следите от самолетите да стоят с часове в небето, а след това да се образува пелена от облаци, които изглеждат на ниско разстояние.

Според теорията за „Кемтрейлс” самолети обикалят небето над големите градове и изпускат постоянно химически съединения и вируси, които влияят на човешкия организъм. Наред с болестите, които те предизвикат, една от версиите е, че те имат влияние върху психиката и подсъзнанието на хората.

Еленко Ангелов от години обикаля телевизионните студия и обяснява за заплахата от пръскането над градовете. Според него „Кемтрейлс” разпръскват химически съединения, които имат за цел да влияят върху поведението на хората. Целта е хората в развитите общества да бъдат апатични и по-лесни за контрол при определени обстоятелства. Примерът със структурата на обществата на мравките и други насекоми е показателен. Там царицата разпръсква фермони  на своите поданици, карайки ги да работят за общото благо на мравуняка, или каквото реши царицата.

Според друга теория самолетите на „Кемтрейлс” подготвят държавите за удар срещу тях от системата ХААРП, за която от години се спекулира, че причинява земетресния, наводнения и други природни катаклизми. Тъй като ХААРП действа на принципа, но с обратен ефект на радиотелескопа. Той изпраща сигнали в йоносферата, които се отблъскват и се връщат на земята. Частиците, които са пуснати от самолетите привличат въпросния сигнал и той излъчва дадената чистота на територията на града или държавата.   

Какво всъщност е ХААРП?

ХААРП е резонансно оръжие, което има разрушителен ефект, чийто мащаб няма как да бъде предвиден, обяснява доц. Христо Смоленов от БАН.

Действието му приличало на „удара с вибрираща ръка”, познат от бойните изкуства.

„Когато удариш противника с вибрираща ръка и вибрацията е близка до тази на съответния орган, към който е насочен ударът, там се предизвиква резонанс. След няколко седмици или месеци той може да доведе до разпад на този орган и човешкият живот да приключи без видима причина. Говори се, че Брус Ли е бил убит по сходен начин”, допълни Свиленов.

Станцията на ХААРП се намира на Аляска и основната й цел, официално, е да генерира нискочестотни радиовълни чрез специална свръхмодерна технология. Неофициалната и конспиративна теория обаче е, че САЩ са открили начин, чрез който да манипулират климатичните условия и да насочват мощни бури, тайфуни и други природни катаклизми към зададена дестинация.

Съмненията за удар от страна на американските военни над България дойдоха след обясненията на множество български сеизмолози, че последното земетресение в Пернишкия разлом е, меко казано, странно. След последните събития в България и наводненията отново ХААРП излезе на дневен ред. Снимки на странни облаци, в чиято основа се образува т.нар. „рибена кост”, се роят в социалната мрежа.

Учените от института HAARP откриват, че радиочестотата от 2.5 Hz е знаковата честота за земетресение. След това откритие фазираните антенни решетки на HAARP са използвани от военните на САЩ да излъчват честотата на земетресението към йоносферата. Тя на свой ред я отразява обратно към Земята, като осигурява дълбочина на проникване на няколко километра под земната повърхност в зависимост от геологичния строеж и подземните води в прицелния район. Излъчва се честотата по специфична траектория, като HAARP може да отключи земетресение на всяко място по Земята. По същия начин, но на друга радиочестота се излъчва непрестанно сигнал към горните слоеве на атмосферата, докато не се образуват страховитите облаци на желаното място.